Контракти з замовниками та виконавцями. Розробка/супровід

brona
Коментарі Вимкнено до Контракти з замовниками та виконавцями. Розробка/супровід

Контракти з замовниками та виконавцями

 

Необхідно скласти контракт із замовником? Ваші розробники працюють за договором підряду? Хочете правильно вибудувати схему роботи з замовниками і виконавцями?

Продуманий і вивірений підхід в роботі з партнерами і розробниками послужить вірною страховкою від донарахування податків, стане надійною основою взаємовідносин з усіма учасниками етапу розробки від девелоперів і до замовників.

Юристи IT компанії «BRONA» в Харкові проконсультують і допоможуть розробити всі контракти і схеми роботи з контрагентами. Ми створимо всю договірну базу для того що б Ви вели свій бізнес комфортно.

До нас варто звернутися бо:

1) Наші юристи вивчили всі «від» і «до» договірної роботи;

2) Ми знаємо сильні та слабкі місця контрактів і допоможемо правильно їх використовувати;

3) Юристи нашої компанії мають досвід більше 5 років в даній сфері;

4) Ми проконсультуємо Вас безкоштовно.

 

Детальніше про IT контракти

У роботі з контрактами можна виділити два основних слабких моменту це: виконання сторонами договорів і податкові зобов’язання, які випливають з угод.

Як забезпечити належне виконання іншого боку своєї частини зобов’язань контракту?

Для цього в договорах передбачається система контролю якості послуг, порядок і терміни оплати за надані послуги або роботи, порядок направлення технічного завдання, порядок надання звітів про виконану роботу.

Головна мета договору – встановити з практичної точки зору порядок робіт, а також всебічно описати всі права і обов’язки сторін.

Кожен контракт по своїй суті унікальний і викликано це кожен раз мінливими вимогами до нього. Але у всіх угодах на виконання робіт можна виділити ключові елементи без яких умови договору можуть бути порушені. Одна зі сторін угоди може отримати не те що сподівалася при укладанні контракту з за того що в договорі не було передбачено певні істотні умови виконання робіт.

Наша порада: перед укладенням договору визначте всі ключові моменти ваших взаємин з іншою стороною. Опрацювати порядок виконання робіт і опишіть його в договорі. Нехай ви витратите певний час на розробку договору, але в одному зі ста випадків якісний договір зіграє добру службу. Як то кажуть: «Береженого …» ну ви в курсі.

 

Другим важливим моментом в контрактах із замовниками і виконавцями є досягнення певних матеріальних благ, які тягнуть за собою виникнення податкових зобов’язань.

Не секрет те, що кожен бізнес прагне знизити свої витрати, в тому числі і податки. Але не завжди підприємства правильно організують схеми надання своїх послуг, що може спричинити за собою донарахування податків і обов’язок їх сплатити, перевірки, штрафи та інші неприємні атрибути, якими користується податкова служба.

За що можуть донарахувати податки:

– За приховані трудові відносини, якщо співробітники оформлені як ФОП і в договорах чітко простежуються трудові відносини. В такому випадку буде донараховано ЄСВ + штраф;

– За приховування доходів. Це може статися в разі оплати послуг компаніям, які не привели до реальних наслідків і є фіктивними. За незаконне збільшення витрат підприємства можуть донарахувати прибутковий податок і зобов’язати сплатити штрафні санкції;

– За порушення законодавства з ПДВ. Зазвичай це неправильне визначення суми податкового кредиту.

Це не повний і вичерпний список, але з цих підстав Фіскальна служба України найбільш часто ловить платників податків на порушення податкового законодавства і зобов’язує сплатити податки.

 

            Як захиститися від негативних наслідків неправильного складання контрактів?

Всебічно і повно підходити до методу вибудовування бізнес процесів. Адаптувати кожен контракт по певні потреби з оглядкою на законодавство. В такому випадку ризики переслідування податковою службою будуть мінімізовані, а бізнес захищений від збільшення податкового навантаження.

Оскільки на практиці часто саме цими контрактами камуфлируют трудові відносини в умовах угод не повинно бути ознак трудових обов’язків таких як: відпустка, графік роботи, терміни виплати зарплати і т.д. Цього нічого не повинно бути.

Цивільно-правові відносини будуються на принципі рівноправності. Тому всі поняття з трудового договору повинні бути приведені до саме цієї логіці.

Так само не забувайте про обов’язкові умови договору підряду: технічне завдання, попередній кошторис, графік виконання робіт і в кінці кінців акт прийому-передачі робот.      Без всього цього податківці запросто визнають договірні відносини фіктивними і визнають їх прихованими трудовими відносинами.

            Висновок:

Як можете переконатися, неправильно складений договір тягне за собою багато ризиків від зайвих податків до конфліктів з співробітниками. Уважно читайте те, що підписуйте, не шкодуйте часу для складання договору, який буде підходити під всі ваші запити. Якісний договір може убезпечити від багатьох з перерахованих вище ризиків.

 

Юристи IT в Харкові компанії «BRONA» допоможуть Вам з цим. Ми уважно вивчимо специфіку діяльності підприємства, виділимо слабкі і сильні сторони правовідносин, в яке воно вступає, проконсультуємо і підготуємо контракти для комфортного ведення справ.

 

Перелік базових послуг по розробці контрактів із замовниками і виконавцями:

  1. Консультація та визначення вимог до договору

  2. Підготовка проекту договору

  3. Затвердження договору і впровадження у виробничий процес

 

Термін надання послуги від 2 р.д.