Реєстрація кооперативу в Харкові

Реєстрація кооперативу в Харкові

Юридична компанія «Брона» надає послугу “реєстрація кооперативу в Харкові“. Ми зареєструємо кооператив в найкоротші терміни і якісно.

Наші послуги:

  1. Консультація щодо державної реєстрації кооперативу;
  2. Підготовка установчих документів;
  3. Державна реєстрація кооперативу;
  4. Виготовлення печатки;

Відповідно до Закону України «Про кооперацію» кооператив – це юридична особа, створена фізичними та / або юридичними особами, які добровільно об’єдналися на підставі членства для ведення спільної господарської діяльності та іншої діяльності з метою задоволення своїх економічних, соціальних та інших потреб на засадах самоврядування .

Чисельність членів кооперативу не може бути менше трьох осіб.

Залежно від завдань і характеру діяльності кооперативи поділяються на такі види:

  1. Виробничий кооператив – добровільне об’єднання громадян, засноване на принципах членства, з метою спільної виробничої або іншої господарської діяльності, особистій трудовій участі та об’єднанні майнових пайових внесків, участі в управлінні підприємством та розподілом доходів між членами кооперативу відповідно частці трудової участі членів кооперативу.

    Виробничі кооперативи можуть здійснювати виробничу, переробну, заготівельна та іншу господарську діяльність, не заборонену законом.

    Реєстрація виробничого кооперативу здійснюється на підставі статуту підприємства. Найменування виробничого кооперативу повинно містити слова “виробничий кооператив” або “кооперативне підприємство”.

  2. Споживче товариство (первинна ланка споживче кооперації) – самоврядна організація громадян, яка на снованіі добровільності членства, майнової участі та взаємодопомоги об’єднуються для спільної господарської діяльності з метою колективного організованого забезпечення своїх економічних і соціальних інтересів.

    Реєстрація споживчого товариства цікава тим, що його діяльність чітко не врегульована законодавством. Відповідно до Закону України «Про споживчу кооперацію» основний документ, який врегулює споживче товариство – це статут.

    До статуту споживчого товариства може включати необхідні положення, які для інших господарських неврегульовані.

    Тому реєстрація споживчого товариства до статуту, у який можна внести необхідні положення – зручне рішення.

  3. Обслуговуючий кооператив – кооператив, який створюється, будемо об’єднання фізичних та / або юридичних осіб для надання послуг переважно членам кооперативу, а також іншим особам з

    метою провадження ними господарської діяльності. Обслуговуючі кооперативи надають послуги іншим особам в обсягах не більше 20 відсотках від загального обороту кооперативу.

Додаткові послуги у пакеті “реєстрація кооперативу в Харкові”:

  1. Абонентське юридичне обслуговування.
  2. Внесення до реєстру неприбуткових організацій;
  3. Супровід відкриття рахунку в банку;
  4. Внесення змін до статутних документів кооперативу;
  5. Отримання виписки, витягу з Єдиного державного реєстру (ЄДР);
  6. Постановка на облік у податковій інспекції;
  7. Постановка на облік в Пенсійному фонді;

    Термін, за який проходить  реєстрація кооперативу в Харкові від 7 робочих днів.

    Вартість реєстрації кооперативу від 2500 гривень.

No comments

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *