Ліквідація ТОВ у Харкові

brona
Коментарі Вимкнено до Ліквідація ТОВ у Харкові

Ліквідація ТОВ у Харкові

Юридична фірма Brona пропонує послугу ліквідації ТОВ в Харкові і Харківській області. Гарантуємо високу якість, наших послуг, оперативність, професіоналізм.

Як закрити ТОВ в Харкові?
Є два варіанта:

  1. Експрес (термінова) ліквідація ТОВ

    шляхом продажу третім особам. Даний вид ліквідації ТОВ повністю відповідає законодавству України. В даному випадку підприємство продається третім особам за договором купівлі-продажу корпоративних прав зі зміною директора, юридичної адреси, контактних даних. Після зміни власників ТОВ продовжує існувати, але до старих власникам вже не має жодного відношення.

  2. Ліквідація ТОВ за рішенням власника

    Даний вид ліквідації включає в себе перевірку Державної податкової служби та Пенсійного фонду. При закритті ТОВ звільняються всі співробітники, закриваються рахунки в банках, документи з нарахування заробітної плати передаються до архівної установи з терміном зберігання 75 років. Після повної ліквідації в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб встановлюється статут «Припинено».

Далі детально розберемо кожну послугу.

Експрес ліквідація

Якщо вам потрібно позбутися від підприємства без перевірки Державної податкової служби, в такому випадку ваш вибір це – експрес ліквідація ТОВ.

Які переваги у подібного виду ліквідації фірми:

а) Повна законність. Продаж ТОВ здійснюється на користь третіх осіб. Після укладання угоди, колишні засновники вже не мають відношення до підприємства. Продаж корпоративних прав ТОВ передбачена законодавством України.

б) Короткі терміни (від 1 робочого дня).

в) Відсутність перевірок. При зміні власника ТОВ не здійснюється обов’язкова позапланова перевірка Державної податкової служби, як це передбачено для ліквідації товариства з обмеженою відповідальністю за рішенням власника.

Алгоритм дій по експрес ліквідації наступний:

  1. Ви надсилаєте нам інформацію для підготовки документів для угоди по купівлі-продажу ТОВ;
  2. Підпис документів у нотаріуса, державна реєстрація зміни власників ТОВ.

Ціна на послугу експрес ліквідація ТОВ у Харкові від 10 700.

Консультація юриста по будь-яких питань ліквідації безкоштовна, телефонуйте прямо зараз.

Ліквідація ТОВ у Харкові за рішенням власника

Ухвалення рішення власником про ліквідацію ТОВ.

Рішення про ліквідацію приймається не менше ¾ всіх учасників товариства. Таким чином, якщо втрачено зв’язок з деякими учасниками товариства, але є ¾ голосів, то можна приймати рішення про припинення підприємства шляхом його ліквідації. Якщо ж неможливо зібрати ¾ голосів, то рішення про ліквідацію товариства не можна прийняти через відсутність кворуму.

Крім рішення про ліквідацію необхідно прийняти рішення з наступних питань:

– визначити склад ліквідаційної комісії;

– визначити порядок та строк пред’явлення кредиторами своїх претензій.

З моменту призначення ліквідатора до нього переходять всі повноваження з управління суспільством.

Державна реєстрація рішення власника про ліквідацію ТОВ

Протягом трьох днів з моменту прийняття рішення ліквідатор повинен подати державному реєстратору рішення про ліквідацію ТОВ.

Рішення можна оформити в простій письмовій формі, нотаріально завіряти підписи не обов’язково. Крім рішення про ліквідацію фірми інших документів подавати не потрібно, адміністративний збір за подачу рішення про ліквідацію не передбачений. Ліквідатор повинен мати при собі оригінал паспорта та ідентифікаційного номера.

Після того, як реєстратор розгляне документи, в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб у ТОВ з’явиться статус «В стані припинення», а замість директора буде значитися ліквідатор.

Стягнення заборгованості з боржників

Ліквідатор чи ліквідаційна комісія зобов’язані вжити всіх необхідних заходів щодо стягнення дебіторської заборгованості ТОВ, яке ліквідується, та письмово повідомити кожного з боржників про припинення юридичної особи.

Ліквідатор заявляє претензії і позови про стягнення заборгованості з боржників суспільства.

Організаційні заходи ліквідатора

1) Інвентаризація та оцінка майна. У разі необхідності ліквідатор проводить інвентаризацію майна, його оцінку. Далі ліквідатор проводить продаж майна підприємства для задоволення вимог кредиторів. Якщо після розрахунку з кредиторами залишаються якісь активи, вони передаються учасникам товариства.

2) Повернення ліцензій, дозволів і т.д. Ліквідатор зобов’язаний повернути всі ліцензії, дозволи і т.д. органам державної влади чи місцевого самоврядування.

3) Ліквідатор вживає заходів щодо звільнення співробітників. Варто звернути увагу на порядок звільнення співробітників, якщо таке звільнення вважається масовим. В такому випадку перед звільненням співробітників необхідно повідомити орган зайнятості населення. Перед звільненням співробітників їх необхідно повідомити не менше ніж за 2 місяці.

4) Ліквідатор вживає заходів щодо закриття рахунків у банках, крім тих, які потрібні для розрахунків з кредиторами.

Перевірки Державної податкової служби та Пенсійного фонду

Після отримання відомостей про припинення юридичної особи податкова служба в обов’язковому порядку призначає позапланову документальну перевірку. Для проведення перевірки необхідно надати первинну документацію, регістри бухгалтерського і податкового обліку.

За підсумком перевірки податкова служба видає Акт про перевірку, відправляє до Єдиного державного реєстру юридичних осіб відомості про відсутність заборгованості перед бюджетом і видає відповідну довідку для реєстратора.

Пенсійний фонд перевіряє правильність нарахування і сплати єдиного соціального внеску. За всього перевірки видається довідка про відсутність заборгованості по ЄСВ.

Передача документів до архівної установи

Архівного зберігання підлягають документи, що стосуються нарахування заробітної плати працівників: відомості по нарахуванню заробітної плати, звіти і т.д. Документи на зберігання приймаються будь-яким архівною установою, що здійснює зберігання такого виду документації. Вартість послуг архівної установи залежить від кількості років роботи підприємства і обсягів.

Після прийняття документів до архівного зберігання установа зобов’язана видати довідку для державного реєстратора, без якої закрити ТОВ не вдасться.

Остаточна ліквідація

Для остаточної ліквідації ТОВ необхідно подати реєстратору заяву форма 8 і довідку з архівної установи. За підсумком у суспільства в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб повинен з’явиться статут «Припинено». На даному етапі ліквідація підприємства вважається закінченою.

Алгоритм ліквідації ТОВ в Харкові в юридичній компанії Brona

  1. Підготовка і державна реєстрація рішення про припинення ТОВ шляхом ліквідації за рішенням власника.

  2. Видача довіреності від імені ліквідатора на ім’я наших співробітників на представництво інтересів ліквідатора в державних органах.

  3. Перевірка в податковій і в пенсійному фонді.

  4. Здача документів в архів.

  5. Остаточна ліквідація ТОВ.

Закрити ТОВ в Харкові за рішенням власника за термінами займає від 3 до 8 місяців. Ціна від 7 000 грн.

Консультація юриста по будь-яких питань ліквідації безкоштовна, телефонуйте прямо зараз.