Розробка, складання договорів Харків

brona
Коментарі Вимкнено до Розробка, складання договорів Харків

Розробка, складання договорів Харків

 

Скласти договір в Харкові допоможуть юристи компанії «BRONA». У нас є великий досвід зі складання договорів, ми вивчили тонкощі договірної роботи, і ми готові поділитися своїми знаннями.

Договірні відносини можна розбити на три види:

1) які не викликають проблем;

2) проблеми виникають, але сторони знаходять компроміс;

3) відмова від виконання умов договору.

Хороший договір допоможе в спілкуванні з клієнтом, з яким виникли деякі проблеми. Договір також покликаний захистити від односторонньої відмови від виконання умов договору, для цього в ньому чітко прописуються всі основні права і обов’язки сторін, терміни виконання і способи фіксації порушень умов договору.

Якщо Ви продаєте товари в роздріб в інтернеті або тільки хочете відкрити інтернет-магазин, займаєтеся великими поставками, будівництвом або перевезеннями, виконуєте роботи або надаєте послуги, в будь-якому випадку основа відносин з клієнтом – це договір. І від того наскільки детально договір визначає права і обов’язки сторін, наскільки грамотно договір відповідає вимогам законодавства часом залежить успішність бізнесу. Наслідки роботи за договором, який погано опрацьований, можуть бути різні: від несерйозних до самих непередбачуваних. Таким чином, бізнесу оцінити переваги гарного договору не викликає особливих труднощів.

Скласти договір в Харкові

можна при дотриманні основних вимог до гарного договору, їх можна виділити дві, це:

  1. Договір повинен відповідати інтересам сторін, включати в себе не тільки права, а й чіткі обов’язки, терміни виконання обов’язків, порядок закінчення дії договору;
  2. Договір повинен відповідати вимогам законодавства.

Почнемо з першої умови. Наприклад, візьмемо для розгляду договір поставки товарів. Підступні моменти в ньому можуть ховатися такі: штрафні санкції; відсутність чіткого порядку приймання товару за якістю, кількістю і комплектності; відсутність термінів приймання товару або розмиті терміни, як наслідок що веде до затримки оплати за товар.

Штрафні санкції, звичайно, повинні бути. Але штрафні санкції повинні бути відповідні зобов’язаннями, тому варто звертати увагу на умови про відповідальність сторін. Часом контрагенти, бажаючи підстрахувати себе, включають в умови договору кабальні пені і штрафи. І якщо справа доходить до їх застосування, то винній стороні доводиться йти на великі витрати.

Наступний тонкий момент – коли настає термін оплати за товар і коли переходить право власності на нього. За цими умовами, в залежності від того з якого боку Ви виступаєте: з боку Покупця або з боку Постачальника, варто звернути увагу на момент в який Ви або відповідно інша сторона повинні зробити оплату за товар, щоб не довелося платити пеню або інші штрафні санкції.

Найважливіше умова, можливо майже у всіх договорах, це – приймання та здача товару / робіт / послуг, в нашому прикладі має місце приймання та здача товару. На що треба звертати увагу? По-перше, прийняття і здача товару повинна відбуватися в обумовленому місці і в обумовлений час і терміни. По-друге, приймання товару повинна здійснюватися не тільки за кількістю, але і за якістю і комплектності. По-третє, прийняття і здача товару повинна фіксуватися документами, термін підписання і передача контрагенту яких повинні бути чітко обумовлено.

Розробити договір в Харкові

необхідно з урахуванням вимог законодавства до договорів.

Які види порушень норм права бувають в договорах:

  1. Недотримання форми договору або порядку його державної реєстрації.

Згідно із загальним правилом сторони можуть укладати договори в будь-якій формі, якщо законодавством вимоги до форми договору не встановлені. У деяких випадках законодавець вимагає укладення договору тільки в письмовій формі (договір кредиту, банківський вклад і т.д.) або договір підлягає нотаріальному посвідченню (договір іпотеки, дарування нерухомого майна і т.д.). Недотримання форми договору має наслідком його недійсність.

  1. Підписання договору неналежної стороною. Тут варіантів може бути маса: треба перевіряти повноваження особи, яка підписує договір від імені юридичної особи. Якщо підписант фізична особа, то варто уважно перевірити чи має право воно підписувати такі договори (право власності, дієздатність і т.д.).
  2. Не дотримання духу договору його змістом.

Тут приклад дуже простий: з людиною підписаний договір підряду на розробку програмного забезпечення, але в договорі абсолютно немає поняття приймання-здачі робіт, зате є відпустку, премії і т.д. За фактом підписується не договір на виконання робіт, а трудовий договір. Такого допускати, звичайно, не можна.

Наші юристи допоможуть розробити договір в Харкові, який буде зручним інструментом для роботи і послужить, як інтересам наших клієнтів, так і їх партнерам.

Ми слідуємо філософії, що хороший договір – це той договір, що склав сам.

Вартість послуги з розробки договору – від 500 грн.

Терміни – від 1 робочого дня.