Нерухомість та земля

Home Нерухомість та земля

Наші послуги у сфері нерухомості та земельного права

Юристи компанії Брона готові надати Вам наступні види послуг:

  • Реєстрація права власності та отримання правовстановлюючих документів на нерухомість і земельні ділянки;
  • Супровід угод купівлі-продажу нерухомості та земельних ділянок;
  • Представництво в органах державної влади та місцевого самоврядування;
  • Підготовка необхідних документів і узаконення самобудів, перепланування та реконструкції;
  • Оформлення декларацій про готовність об’єктів до експлуатації;
  • Представництво в суді щодо визнання права власності на об’єкти нерухомості.

З 1 січня 2013 року функції БТІ з реєстрації права власності на нерухомість перейшли до Державної реєстраційної служби. Серед повноважень Бюро технічної інвентаризації залишається тільки видача технічних паспортів.


Порядок оформлення права власності на нерухоме майно:


Зацікавлена ​​особа збирає всі необхідні документи (їх перелік знаходиться на офіційному сайті або в приміщенні Державної реєстраційної служби на інформаційному стенді) і разом із заявою про реєстрацію здає їх в єдине вікно реєстраційної служби.
Реєстратор повинен прийняти всі документи і видати картку, яка це підтверджує. Державна реєстрація прав (надання відмови в ній) проводиться в строк, що не перевищує п’яти робочих днів з дня надходження до органу державної реєстрації прав заяви про таку реєстрацію.
Якщо всіх правовстановлюючих документів достатньо, то реєстратором оформлюється свідоцтво про право власності на майно. Якщо документів не достатньо – реєстратор письмово відмовляє в оформленні свідоцтва із зазначенням причини такої відмови.
Правовстановлюючі документи отримані до 2013 року перереєструвати не треба, вони зберігають свою законну силу.

Земельні питання в числі тих, які найбільш часто приводять людей до юристів. Чи не кожен рано чи пізно отримує, купує, передає у спадок або приватизує землю, а відповідно має знати про зміни у процедурі оформлення та реєстрації прав на земельні ділянки.


Реєстрація земельної ділянки та реєстрація прав на земельну ділянку


Треба розрізняти дві різні реєстрації: самої ділянки та прав на неї. Ці процедури регулюються Законом України «Про державний земельний кадастр» та Законом України «Про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та їх обтяжень», адже земля є нерухомим майном.
Перший етап – це формування земельної ділянки, як об’єкта нерухомості в державний земельний кадастр і другий етап – це оформлення прав на земельну ділянку.

Раніше і формуванням земельних ділянок та оформленням прав на них займалися територіальні органи Держземагентства, які ведуть державний земельний кадастр.


В даний час цим займаються різні відомства. Особі, що бажає оформити земельну ділянку спочатку необхідно звернутися до територіальних органів Держземагентства за місцем розташування земельної ділянки. Там отримати витяг з державного земельного кадастру про реєстрацію земельної ділянки як нерухомого майна.


Далі слід звертатися в Державну реєстраційну службу, де зареєструють безпосередньо право власності. Замість державних актів на землю при реєстрації земельної ділянки тепер видають свідоцтво про право власності або витяг з державного реєстру. Державні акти старого зразка дійсні, однак іноді вимагають переоформлення.

У будь-якому випадку, перш ніж оббивати пороги чиновників необхідно отримати консультацію кваліфікованого юриста. Фахівці компанії Брона готові надати всю необхідну допомогу з земельних питань.


Тут Ви можете дізнатися ціни на наші послуги

Харків, вул. Гамарника, 5
+38(068)34-38-524