Ліцензія ломбард

brona
Коментарі Вимкнено до Ліцензія ломбард

Ліцензія ломбард


Потрібна ліцензія для ломбарду? Складно розібратися з ліцензійними умовами для фінансових установ? Хочете зареєструвати ломбард (реєстрація ломбарду) або тільки зареєструвалися і не знаєте з чого почати?

Юридична компанія «Brona» допоможе отримати ліцензію ломбарду і підготує всі необхідні документи для діяльності вашої фінансової компанії.

Переваги роботи з нами:

1) багаторічний досвід юридичної практики;

2) робота тільки на позитивний результат;

3) ми беремося за роботу «під ключ»;

4) наші юристи допомогли отримати ліцензії іншим ломбардам, допоможемо і Вам.

Детальніше про правовий аспект ліцензування діяльності ломбардів:

07.12.2016 року Постановою № 913 КМУ затверджено ліцензійні умови для ломбардів та встановлено термін отримання ліцензії до 07.06.2017 року.


Згідно з Постановою для отримання ліцензії ломбардам необхідно надати наступні документи:


– Заява про отримання ліцензії,

– Опис,

– Фінансову звітність ломбарду (для тих, хто не здавав її раніше),

– Анкети керівника / бухгалтера,

– Внутрішні правила надання фінансових послуг,

– Примірний договір про надання фінансових послуг.

Розпорядженням № 163 від 26.01.2017 Нацкомфінпослуг, прийнято рішення переоформити діючі ліцензії на здійснення діяльності з надання фінансових кредитів за рахунок залучених коштів на ліцензії на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту.


Вимоги до професійної кваліфікації керівника та головного бухгалтера ломбарду:


1. повну вищу освіту;

2. Проходження курсів підвищення кваліфікації і здача іспиту на відповідність знань професійним вимогам за типовою програмою затвердженою Нацкомфінпослуг;

3. Керівнику ломбарду необхідна наявність 5 років трудового стажу;

4. Бухгалтеру потрібно мати 1 рік трудового стажу на ринку фінансових послуг або 2 роки трудового стажу на керівних посадах, які пов’язані з фінансовою або бухгалтерською діяльністю;

5. Ділова репутація керівника, головного бухгалтера, керівника відокремленого підрозділу фінансової установи, повинна бути бездоганною;

6. Не мати непогашеної судимості за умисні злочини, злочини у сфері господарської та службової діяльності, а також не бути позбавленим права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю.
Внутрішні правила надання фінансових послуг.

Для отримання ліцензія ломбарду, керівником затверджуються внутрішні правила надання фінансових послуг, що регламентують надання ломбардом фінансових та супутніх послуг. Ці Правила повинні відповідати встановленим вимогам закону та нормативно-правових актів Нацкомфінпослуг, а конкретно:

– Утримувати в собі перелік фінансових і супутніх послуг, умови надання фінансових послуг, порядок укладення договорів, положення про захист прав споживачів та інші умови;

– У Правилах необхідно використовувати поняття, які відповідають поняттям, визначеним законодавством. У разі застосування понять, не визначених у законодавстві, потрібно в Правилах вказати їх визначення;

– Не можна допускати різного тлумачення Правил: одне й те саме слово не може використовуватися для вираження різних понять. Різні слова не можуть використовуватися для вираження одного і того ж поняття;

– Правила, не повинні суперечити законодавству з питань регулювання ринків фінансових послуг, а також порушувати або обмежувати права споживачів фінансових послуг;

– Не пізніше наступного робочого дня після дати набрання чинності слід розмістити внутрішні правила надання фінансових послуг на своєму сайті (веб-сторінці).

Договір про надання фінансового кредиту


Також з метою отримання ліцензія ломбарду в Нацкомфінпослуг надається Договір про надання фінансового кредиту. Договір повинен відповідати вимогам статті 6 Закону України “Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг”, 11 і статей 18 Закону України “Про захист прав споживачів”, статті 1056-1 Цивільного кодексу України, інших законів з питань регулювання окремих ринків фінансових послуг , вимогам до договорів про надання фінансових послуг фізичним особам, визначеним Нацкомфінпослуг, і положенню внутрішніх правил надання фінансових послуг ломбардом.

Відповідно до статті 6 ЗУ “Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг” повинен містити:

– Найменування, місцезнаходження та реквізити – для ломбарду, прізвище, ім’я, по батькові фізичної особи, дані паспорта (номер, серія, дата видачі, орган, що видав) або іншого документа, що посвідчує особу, та дані про місце проживання – для фізичних осіб;

– Предмет договору;

– Права і обов’язки сторін;

– Суму фінансового кредиту;

– Дату надання фінансового кредиту;

– Термін користування фінансовим кредитом;

– Дату повернення фінансового кредиту;

– Відповідальність сторін;

– Підстави для пролонгації, припинення дії та розірвання договору;

– Підписи сторін.

– Відсоток за користування фінансовим кредитом;

– Посилання на договір застави, що забезпечує зобов’язання за договором фінансового кредиту;

– Посилання на договір страхування предмета застави при наявності;

– Відмітка про те, що до укладення договору позичальник ознайомлений з інформацією відповідно до ч. 2 ст. 11 Закону України “Про захист прав споживачів” та з ч. 2 ст. 12 Закону України «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг»;

– Відмітка про ознайомлення позичальника з внутрішніми правилами чи положенням про надання фінансових послуг ломбардом.

Також звертаємо Вашу увагу на те, що Договір про надання фінансового кредиту обов’язково повинен містити розрахунок загальної сукупної вартості кредиту.

Договір про надання фінансового кредиту та договір застави, що забезпечує зобов’язання за договором фінансового кредиту, можуть бути оформлені як один документ.


До супутніх послуг ломбарду належать:


1. Оцінка заставленого майна відповідно до чинного законодавства та / або умов договору.

2. Надання посередницьких послуг зі страхування предмета застави на підставі агентського договору зі страховою компанією.

3. Реалізація заставленого майна відповідно до чинного законодавства та / або умов договору.

Юридична компанія «Brona» надає повний супровід підготовки та оформлення документів, необхідних для отримання ліцензії ломбарду. Це включає в себе: розробку необхідного пакету документів; супроводження розгляду документів в Нацкомфінпослуг; гарантоване отримання ліцензії згідно нових Ліцензійних умов.

«Brona» додатково здійснює реєстрацію повного товариства (якщо у клієнта немає такої компанії).

Термін отримання ліцензії для ломбарду – від 20 робочих днів.

«Brona» – це універсальна юридична фірма, що практикує у всіх ключових галузях права, завдяки чому ми надаємо клієнтам всебічну юридичну підтримку.

Фахівці ЮК «Brona» мають багаторічний досвід, навички і можуть взяти на себе всі турботи по отриманню ліцензії, для того щоб економити Ваш час і ресурси.

За більш детальною інформацією про отримання ліцензії для ломбарду звертайтеся за телефонами: 755-42-53, 095-474-68-04, 068-34-38-524.